Basketball

Εξ’ αναβολής ματς…

Στα 2 παιχνίδια που έγιναν σήμερα το απόγευμα στα εξ’ αναβολής παιχνίδια της 19η αγωνιστική, Ο Προμηθέας πήρε το γκραν-γκινιόλ ματς με τον μεγάλο Γκραντ να είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ το Λαύριο στο ματς που προηγήθηκε, επιβλητικό (όπως πάντα) έριξε μια 30αρα στην ομάδα του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής μας, του Σκουρτόπουλου, βγάζοντας και επίσημα τον Ηρακλή εκτός 8αδας. Το τελικό 105-77 αντικατοπτρίζει περίτρανα την διαφορά των 2 ομάδων.


Αρχής γενομένης, με το ματς στο Λαύριο, όπου η τοπική ομάδα σε μια ιστορική σεζόν, κλείδωσε την δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της με τον Alpha Diallo είχε μεγάλα κέφια και να το αποδεικνύει με άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο ταλαντούχος guard forward έπαιξε 25 λεπτά και σκόραρε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ (4 επιθετικά), 5 ασιστ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος.. Ο έτερος σούπερ παίκτης Tyson Carter, έπαιξε 22 λεπτά, σκόραρε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 1 κλέψιμο χωρίς λάθος, ενώ ο Βασίλης Μουράτος κατάφερε άλλο ένα double-double figure με 11 πόντους, 10 ασιστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και αψεγάδιαστο παιχνίδι σε 27.34΄΄. Διψήφιοι ήταν επίσης οι Jared Savage (13π +5ρ), Glenn Cosey (12π + 4α) και Devin Davies (11π+ 5ρ.) Από τον τραγικό Ηρακλή, που έχασε και στα 4 δεκάλεπτα, καλύτερος παίκτης ήταν ο David Ebanks με 25 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ από κοντά ήταν και οι Scott Suggs (17π) και Olivier Hanlan (15π) από εκεί και πέρα το χάος για την ομάδα του Σκουρτόπουλου, ο οποίος για άλλο ένα ματς έπαιξε χωρίς Σαρικόπουλο και Καββαδα. Το Λαύριο (16-5) κλείδωσε την 2η θέση και αν όλα συνεχιστούν όπως τώρα θα παίξει στην ημιτελική φάση με τον Προμηθέα που κλείδωσε την 3η θέση μετά την σημερινή νίκη του επί της ΑΕΚ. Ο Ηρακλής (7-13) είναι και με τα 2 πόδια εκτός 8αδας, σε άλλη μια μέτρια σεζόν όπου άλλαξε 3 προπονητές..


Στο 2ο ματς της ημέρας το απόλυτο ντέρμπι μεταξύ του 3ου και του 4ου, ο Προμηθέας κέρδισε στις λεπτομέρειες χάρη στον πολύ καλό point guard Jerian Grant. Ο Αμερικάνος άσος τέλειωσε το ματς με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες σε 39 λεπτά. Ο Προμηθέας εμφανίστηκε χωρίς τον Jawuan Evans ο οποίος αποτελεί παρελθόν, όπως παρελθόν αποτελεί (πριν καν έρθει στην Ελλάδα) ο Jaylen Adams αφού οι δύο πλευρές τελικά «δεν τα βρήκαν» μεταξύ τους, έτσι ο Προμηθέας προσπαθεί να κλείσει ακόμα ένα πρώην παίκτη της ΑΕΚ, τον Kendrick Ray, ο οποίος παίζει στην Τουρκική Petkim και μπορεί να έρθει στην Πάτρα μετά τις 10 Μαΐου… Σε κάθε περίπτωση, ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στο τελευταίο και κρισιμότερο δεκάλεπτο και πήρε την νίκη από την ΑΕΚ που είχε σαν πρώτο προπονητή σε αυτό τον ματς τον Λημνιάτη. Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν καταπληκτικός (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 8 κερδισμένα φάουλ και 5 λάθη) όπως και ο μεγάλος Grant, o Jerai oποίος έπαιξε 31 λεπτά σκόραρε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ). Από την ΑΕΚ, ο βετεράνος Keith Langford ήταν όλα τα λεφτά, σκοράροντας 18 πόντους και 5 ασιστ με 6 κερδισμένα φάουλ και πολλές «μουρμούρες» για τις άμυνες που έπαιζαν πάνω του οι Πατρινοί και τα no calls των διαιτητών. Ο Yanick Moreira σκόραρε 13 πόντους σε 19 λεπτά και κατέβασε και 4 ριμπάουντ, όμως ο Αγκολέζος σέντερ δεν είναι ο ίδιος μετά τον τραυματισμό του και αυτό φαίνεται πολύ και στα τελευταία αποτελέσματα της ΑΕΚ, στην οποία ήταν σημαντικό κλειδί τόσο στη Basket League όσο και στο BCL. O Προμηθέας (15-5) με την σημερινή του νίκη, κλείδωσε την 3η θέση της κανονικής περιόδου, και θα αντιμετωπίσει το Λαύριο στους ημιτελικούς με μειονέκτημα έδρας. Η ΑΕΚ (14-7) μετά την σημερινή ήττα, κλείνει την regular season, στην 4η θέση όπου θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση εναντίον του Παναθηναϊκού με μειονέκτημα έδρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *